5 hatékony módszer a szervezettebb és a stresszmentes életre

A munka nagyon sok időnket elrabolja, hiszen voltaképpen az időnk nagy részét a munkahelyünkön töltjük. A munka mellett számos más dolgot is meg kell oldanunk, hiszen be kell vásárolnunk, takarítanunk is kell otthon, a gyermekeinkkel is foglalkoznunk kell és még ügyeket is intéznünk kell. Ezek a napi feladatok, mind-mind stressz okozhatnak, amennyiben nem figyelünk oda a helyes időbeosztásra és nem szervezünk, nem tervezünk kicsit előre. Mit tehetünk, hogy a munka és a mindennapi tevékenységek ne okozzanak stresszt az életünkben és sokkal gördülékenyebbé váljon az életünk? Mutatunk 5 nagyon hatékony módszert, amelyekkel elkerülhetjük, hogy a stressz bekússzon az életünkbe.
A stresszmentes élet - 5 hatékony módszer a szervezettebb és a stresszmentes életre – 5 összetevője.

1. Egyszerre több dolgot is intézhetsz

Vannak olyan emberek, akik egyszerre csak egy dologra tudnak koncentrálni. Azonban nagyon jó dolog, ha egyszerre képes vagy több dolgot is intézni, mert egyrészt több dolog halad egyszerre, másrészt nagyszerű érzés úgy zárni esténként a napot, hogy mennyi mindent sikerült elintézni.

2. Két legyet egy csapásra

Aki sokat dolgozik, nagyon jól tudja, hogy milyen bosszantó tud lenni, amikor csak dolgozunk, de csak kevés idő jut a szórakozásra, azokra a dolgokra, amelyeket valóban szeretünk. Csinálj hát két dolgot egyszerre. Az esti fürdőzés közben lehet olvasgatni, de ha szeretsz főzni, akkor is szakíthatsz időt arra a tevékenységre, amit szeretsz, hiszen sok olyan ételt is készíthetünk, amelyet nem szükséges őrizni. Ha éppen nyelvet tanulsz, akkor töltsd le a telefonodra a hanganyagokat és hallgasd mindig, amikor csak tudod. Egyszóval, több dolgot is csinálhatsz egyszerre.

3. Készíts tervet!

Sokan ott rontják el, hogy csak spontán élnek. Persze ez egyfajta szabadságérzetet is nyújt, de nem sokkal jobb érzés esténkét úgy lefeküdni, hogy sok mindent sikerült elintézni? Készíts heti tervet és próbálj mindent elvégezni, mert így a hétvégén még az is lehet, hogy szabad leszel és olyan dolgokkal is foglalkozhatsz, amelyek valóban örömet okoznak.

4. Rendelj online

Unod a sorban állást? Eleged van már abból, hogy írtál egy listát, mégsem találsz soha semmit, vagy minimum 4-5 üzletbe is be kell menned, hogy mindent meg tudj venni? A legjobb, ha online vásárolsz. Nagyon sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat, ha online vásárolunk, hiszen nincs sorban állás, nincs tolakodás, nem kell a bevásárlóközpont nyüzsgését végigszenvednünk, hanem otthonunk kényelméből, nyugodtan vásárolhatunk.

5. Ha mégis elmész vásárolni, vidd magaddal a gyereket

Ha mégis jobban szeretsz boltba járni, mint online vásárolni, akkor vidd magaddal a gyerekedet, vagy a gyerekeket, mert így egyrészt be is lesz vásárolva, másrészt a gyerekeddel is időt tölthetsz, sőt mi több, jó hatással is leszel rá. Azaz sok előnye van annak, ha a gyermekünkkel vásárolunk. Egy tanulmány ugyanis arról számolt be, hogy az a gyerek, aki az édesapjával jár vásárolni, vagy az apukájával végez közösen házimunkát, illetve sokat főznek és sütnek együtt, sokkal rendszeretőbbek, sokkal jobb a teljesítményük az iskolában, jobban viselkednek és még a szociális kapcsolataik is erősebbek, mint azoknak a gyerekeknek, akik nem vesznek részt ilyen tevékenységekben.

Kapcsolódó cikkek

A munkahelyi jó viszony - 5 lépés a jó viszony kialakítására a munkatársakkal – kialakítása.

5 lépés a jó viszony kialakítására a munkatársakkal

A munkahelyen töltjük az időnk jelentős részét, ezért nem mindegy, hogy milyen a kapcsolatunk a munkatársainkkal. Mit tehetünk a jó viszony kialakítása érdekében?

A testünk - A testtartás, a testbeszéd és a jobb lelkiállapot – helyettünk is beszél.

A testtartás, a testbeszéd és a jobb lelkiállapot

A testtartásunk is sokat elárul rólunk. Éppen ezért nem mindegy, hogy egy állásinterjún, vagy egy randevún, hogyan tartjuk a kezünket és mit üzenünk a tekintetünkkel.

Minőségi laptop akkumulátorok Fejér megyében

Minőségi laptop akkumulátorok - online legegyszerűbb rendelni

Bemutatunk egy kiváló és megbízható megoldást, minőségi laptop akkumulátorok beszerzésére.