A testtartás, a testbeszéd és a jobb lelkiállapot

A testünk beszél helyettünk is. A testbeszéd alapján a hozzáértő személyek meg tudják mondani, hogy mit érzünk, mit gondolunk és voltképpen azt is, hogy milyen emberek is vagyunk. A testünk valóban sok minden elárul rólunk. Gondoljunk csak arra, ha valaki nem szimpatikus nekünk, akkor gyakran bezárkózunk, azaz karba tett kézzel ülünk, és még a lábainkat is szorosan összezárjuk. Azonban, ha kedvelünk valakit, akkor még akár a szemünk is beszél helyettünk, de a végtagunkon, illetve azok tartásán is látszik, hogy kedveljük az illetőt és szeretünk a társaságában lenni. Mit tegyünk és hogyan viselkedjünk, pontosabban milyen legyen a testünk nyelve, mit és hogyan mutassunk meg a körülöttünk lévőknek egy-egy élet, vagy éles helyzetben? Ebben próbálunk néhány hasznos tanácsot adni.
A testünk - A testtartás, a testbeszéd és a jobb lelkiállapot – helyettünk is beszél.

Már a randevún is érzékelhetjük a jeleket

Amennyiben valakivel randizunk és számunkra szimpatikus az illető, a kezünket előszeretettel mutatjuk, azaz olyan helyekre helyezzük, mint például az asztal, ahol a másik jól láthatja. Amennyiben az asztalon nyugtatjuk a kezünket és az ujjaink a randipartnerünk felé mutat, akkor ezzel is azt fejezzük ki, hogy tetszik nekünk az illető. Ellenben, ha elrejtjük mindkét kezünket, ez egyfajta bezárkózást takar, azaz azt jelezzük, hogy nem érezzük jól magunkat, és a jövőben sem szeretnénk többet az adott személlyel találkozni.

Az állunk is árulkodik

A büszke emberek gyakran előre, hetykén tartják az állukat, míg a kevésbé magabiztos, szégyenlős emberek inkább befelé, maguk, pontosabban a nyakuk irányába húzzák az állukat. A leghelyesebb itt is az arany középút, azaz fontos, hogy se túl hetykén ne álljon az állunk, de ha behúzzuk az sem jó, hiszen így mindenki tudni fogja, hogy szégyenlősek vagyunk, és még önbizalmunk sincs.

A kezünk segít a gondolkodásban

A kezünkkel gesztikulálunk, mutogatunk és jeleket is küldhetünk egy másik személynek. Azok az emberek, akik gyakran használják mindkét kezüket, miközben egy fontos projekten dolgoznak, sokkal kreatívabbak és jobb ötleteik is vannak, mint akik egyáltalán nem használják a kezüket munka közben.

Állásinterjú előtt

Állásinterjú előtt sokan idegesek. Ez természetes, hiszen a legjobb arcunkat szeretnénk mutatni és a legjobb formánkat szeretnénk hozni. A stressz csökkentésében a segítségünkre lehet, ha a tükör előtt állva, pár percig, csípőre tett kézzel állunk. Ez egyébként nem csak a stressz csökkentésében lehet a segítségünkre, hanem egy kevés hatalomérzetet is kölcsönöz.

Kapcsolódó cikkek

A stresszmentes élet - 5 hatékony módszer a szervezettebb és a stresszmentes életre – 5 összetevője.

5 hatékony módszer a szervezettebb és a stresszmentes életre

Mindenki szeretne stressz nélkül és szervezettebben élni. Mutatunk is 5 módszert, amelyek segíthetnek a stresszmentes élet megszervezésében.

A siker - A sikeres emberek 4 dolgot másképp csinálnak. Légy te is sikeres!- összetevői.

A sikeres emberek 4 dolgot másképp csinálnak. Légy te is sikeres!

A siker sokféle összetevőből áll. Mutatunk néhány ötletet, amelyek lehetővé teszik, hogy te is sikereket érj el az életben.

Az intelligenciánkat - 5 tipp az intelligencia fejlesztésére – mi magunk is fejleszthetjük.

5 tipp az intelligencia fejlesztésére

Az intelligencia fejlesztése fontos. Mutatjuk is, hogy mivel és hogyan fejlesztheted az intelligenciádat.