5 lépés a jó viszony kialakítására a munkatársakkal

Az egészséges munkakörnyezet kialakítása mindenkinek az érdeke, hiszen a nap jelentős részét a munkahelyen töltjük, így nem mindegy, hogy milyen emberek vesznek körül bennünket és milyen a kapcsolatunk a munkatársainkkal. Mit tehetsz annak érdekében, hogy kellemes, hangulatos legyen az iroda, ahol dolgozol? Milyen lépéseket szükséges ahhoz megtenni, hogy mindenki jól érezze magát a munkahelyén? Ebben próbálunk meg segítséget nyújtani.
A munkahelyi jó viszony - 5 lépés a jó viszony kialakítására a munkatársakkal – kialakítása.

1. Kapcsolatok építése

Hogyan lehet jó kapcsolatot kialakítani másokkal? Nyilván, nagyon fontos, hogy ne zárkózzunk be a csigaházunkba. Ha a többiek próbálnak velünk kontaktusba lépni és kapcsolatot kialakítani, akkor mi se zárkózzunk el. Ha a munkatársaidat érdekli, hogy mi van veled, mi a hobbid, mit szoktál szabadidőben csinálni, akkor ne csak válaszolj, hanem érdeklődj te is. Hiszen, csakis a kölcsönös érdeklődés segíthet kialakítani jó baráti viszonyt a kollégákkal.

2. Ne sértődj meg

A munkahelyen komolyak vagyunk, mert dolgozunk, mert felelősségteljes munkát végzünk. Azonban ez nem zárja ki a jókedvet, a humort, a mókát. A nevetés gyógyítja a lelket, de még a munkamorálnak is jót tesz. Ne sértődj meg, ha a munkatársaid sokat viccelődnek. Próbálj rugalmas lenni és alkalmazkodni a munkahely légköréhez, dolgozóihoz.

3. Fő a bizalom

Az emberek a legtöbbször úgy kerülhetnek közel egymáshoz, ha egy bizalmi kapcsolat épül ki közöttük. Ha egy-egy munkatársadat beavatod a magánéletedbe, vagy éppen a munkával kapcsolatban kérsz tanácsot, útmutatást, ez egyenes út a barátság kialakulásához.

4. A sport is összeköt

A munkatársak közötti kapcsolat két fontos dolog miatt mélyülhet el. Az egyik, ha közösen mennek bulizni, a másik, ha együtt, csapatban sportolnak valamit. Ne utasítsd vissza a meghívást, hiszen az invitálásuk egy kedves gesztus, amit azért is lépnek meg, hogy befogadjanak köreikbe, hogy ne a csak a munka miatt legyen kapcsolat közöttetek, hanem más programokban is részt vegyetek és jól is érezzétek magatokat.

5. Az udvariasság elsődleges

Ugye milyen jólesik, ha belépsz valahová és köszönéssel üdvözölnek? Miért ne lehetnél te is kedves a munkatársaiddal? A köszönés semmibe sem kerül. Ráadásul, ha az üdvözlés mellé még mosolyogsz is, biztos, hogy mosolyt és jókedvet kapsz válaszul. A mosoly pedig fokozza a jólétünket és persze a teljesítőképességünk is megnövekszik, ha jókedvünk van.

Kapcsolódó cikkek

Az intelligenciánkat - 5 tipp az intelligencia fejlesztésére – mi magunk is fejleszthetjük.

5 tipp az intelligencia fejlesztésére

Az intelligencia fejlesztése fontos. Mutatjuk is, hogy mivel és hogyan fejlesztheted az intelligenciádat.

Ford Ranger - Az éllovas

Ford Ranger - Az éllovas

A Ford kisteherautója nem csak hazánkban, hanem Nyugat-Európában is vezeti az eladási listákat.

Sok módszer létezik - Beszélj szebben! Mutatjuk hogyan! – a beszédkészség fejlesztésére.

Beszélj szebben! Mutatjuk hogyan!

A beszédkészségünk is fejlődhet. Fejleszteni is kell, hiszen minél többet trenírozzuk az agyunkat, annál kisebb lesz az esélye a demencia kialakulásának.