5 lépés a jó viszony kialakítására a munkatársakkal

Az egészséges munkakörnyezet kialakítása mindenkinek az érdeke, hiszen a nap jelentős részét a munkahelyen töltjük, így nem mindegy, hogy milyen emberek vesznek körül bennünket és milyen a kapcsolatunk a munkatársainkkal. Mit tehetsz annak érdekében, hogy kellemes, hangulatos legyen az iroda, ahol dolgozol? Milyen lépéseket szükséges ahhoz megtenni, hogy mindenki jól érezze magát a munkahelyén? Ebben próbálunk meg segítséget nyújtani.
A munkahelyi jó viszony - 5 lépés a jó viszony kialakítására a munkatársakkal – kialakítása.

1. Kapcsolatok építése

Hogyan lehet jó kapcsolatot kialakítani másokkal? Nyilván, nagyon fontos, hogy ne zárkózzunk be a csigaházunkba. Ha a többiek próbálnak velünk kontaktusba lépni és kapcsolatot kialakítani, akkor mi se zárkózzunk el. Ha a munkatársaidat érdekli, hogy mi van veled, mi a hobbid, mit szoktál szabadidőben csinálni, akkor ne csak válaszolj, hanem érdeklődj te is. Hiszen, csakis a kölcsönös érdeklődés segíthet kialakítani jó baráti viszonyt a kollégákkal.

2. Ne sértődj meg

A munkahelyen komolyak vagyunk, mert dolgozunk, mert felelősségteljes munkát végzünk. Azonban ez nem zárja ki a jókedvet, a humort, a mókát. A nevetés gyógyítja a lelket, de még a munkamorálnak is jót tesz. Ne sértődj meg, ha a munkatársaid sokat viccelődnek. Próbálj rugalmas lenni és alkalmazkodni a munkahely légköréhez, dolgozóihoz.

3. Fő a bizalom

Az emberek a legtöbbször úgy kerülhetnek közel egymáshoz, ha egy bizalmi kapcsolat épül ki közöttük. Ha egy-egy munkatársadat beavatod a magánéletedbe, vagy éppen a munkával kapcsolatban kérsz tanácsot, útmutatást, ez egyenes út a barátság kialakulásához.

4. A sport is összeköt

A munkatársak közötti kapcsolat két fontos dolog miatt mélyülhet el. Az egyik, ha közösen mennek bulizni, a másik, ha együtt, csapatban sportolnak valamit. Ne utasítsd vissza a meghívást, hiszen az invitálásuk egy kedves gesztus, amit azért is lépnek meg, hogy befogadjanak köreikbe, hogy ne a csak a munka miatt legyen kapcsolat közöttetek, hanem más programokban is részt vegyetek és jól is érezzétek magatokat.

5. Az udvariasság elsődleges

Ugye milyen jólesik, ha belépsz valahová és köszönéssel üdvözölnek? Miért ne lehetnél te is kedves a munkatársaiddal? A köszönés semmibe sem kerül. Ráadásul, ha az üdvözlés mellé még mosolyogsz is, biztos, hogy mosolyt és jókedvet kapsz válaszul. A mosoly pedig fokozza a jólétünket és persze a teljesítőképességünk is megnövekszik, ha jókedvünk van.

Kapcsolódó cikkek

A testünk - A testtartás, a testbeszéd és a jobb lelkiállapot – helyettünk is beszél.

A testtartás, a testbeszéd és a jobb lelkiállapot

A testtartásunk is sokat elárul rólunk. Éppen ezért nem mindegy, hogy egy állásinterjún, vagy egy randevún, hogyan tartjuk a kezünket és mit üzenünk a tekintetünkkel.

A stresszmentes élet - 5 hatékony módszer a szervezettebb és a stresszmentes életre – 5 összetevője.

5 hatékony módszer a szervezettebb és a stresszmentes életre

Mindenki szeretne stressz nélkül és szervezettebben élni. Mutatunk is 5 módszert, amelyek segíthetnek a stresszmentes élet megszervezésében.

A munkahelyi jó viszony - 5 lépés a jó viszony kialakítására a munkatársakkal – kialakítása.

5 lépés a jó viszony kialakítására a munkatársakkal

A munkahelyen töltjük az időnk jelentős részét, ezért nem mindegy, hogy milyen a kapcsolatunk a munkatársainkkal. Mit tehetünk a jó viszony kialakítása érdekében?