5 tipp az intelligencia fejlesztésére

A nők imádják az intelligens férfiakat. Ha szeretnéd a nőket lenyűgözni, akkor mindenképpen olvass minél többet, és minél több témában, hiszen a legjobban ezzel tudod akár a kedvesedet, akár a környezetedben élő nőket lenyűgözni. Mit tehetsz még annak érdekében, hogy növeld az intelligenciádat, hogy magasabb szintre emeld ezt a képességedet? A cikkben 5 tippet olvashatsz ezzel kapcsolatban.
Az intelligenciánkat - 5 tipp az intelligencia fejlesztésére – mi magunk is fejleszthetjük.

1. A logikai készség fejlesztése

A frappáns válaszok, az időben érkező feleletek, a jó kérdések, a jó megfigyelőkészség és a logika szoros kapcsolatban állnak egymással. Nem elég csak figyelni, lényeges az is, hogy megértsd az összefüggéseket. Az információkat – akár a munkában, akár a magánéletben – nem csak befogadni kell, hanem fel is kell azokat dolgozni. Hogyan fejleszd a logikai készségedet? Számolással. Ilyen jellegű tesztek is vannak, de azzal is fejlesztheted, ha minél többet számolsz fejben.

2. Szociális készségek

A szociális készségek és az interperszonális készségek elválaszthatatlanok egymástól. Ez voltaképpen azt jelenti, hogy mennyire vagy társadalmi lény, mennyire szeretsz emberek közelében élni, létezni, velük kommunikálni, kapcsolatot kialakítani és fenntartani. Hogyan fejleszd ezeket a készségeket? Beszélj minél többet, közben egy tükör előtt figyeld az arckifejezésedet, a gesztikulációdat, a testbeszédedet és figyelj a hangodra. A hangunk sokat elárul rólunk, de voltaképpen a testünk is kommunikál, és szavak nélkül is közvetít üzeneteket a másik ember irányába.

3. Motoros készségek

Ezt csakis mozgással sajátíthatjuk el. Már a kisgyerekeknél is meg lehet állapítani, hogy mennyit mozognak. Az a gyermek, aki szeret futkározni és imádja a kinti játékokat, általában jobb motoros készségekkel rendelkezik. Azok a felnőttek, akik rendszeresen mozognak, azaz aktív életet élnek, sokkal rugalmasabbak, jobb az állóképességük és az izomerejük, mint az inaktív társaiknak.

4. Készségek a térbeli és időbeni dolgok megértéséhez

Bizony sok olyan hivatás, szakma és munka létezik, amelyekhez lényeges, hogy a térbeli készségeid is fejlettek legyenek. Voltaképpen ez segít a tájékozódásban. Mi segítheti ezt a készségedet fejleszteni, magasabb szintre emelni? Például a sakk, de a puzzle is nagyszerűen fejleszti ezt a készséget.

5. Fejleszd a nyelvi készségeidet

Minél jobban ki tudod magad fejezni, minél tartalmasabb beszélgetést folytatsz a hölgy ismerőseiddel, annál inkább leveszed őket a lábukról. A nők imádnak beszélgetni és szeretik, ha megfelelő férfipartnerre akadnak. Mivel fejlesztheted a nyelvi készségeidet? A szókincsfejlesztéssel. Ilyen játékok és tesztek vannak az interneten is, de nagyszerű szókirakókat is lehet kapni.

Kapcsolódó cikkek

A siker - A sikeres emberek 4 dolgot másképp csinálnak. Légy te is sikeres!- összetevői.

A sikeres emberek 4 dolgot másképp csinálnak. Légy te is sikeres!

A siker sokféle összetevőből áll. Mutatunk néhány ötletet, amelyek lehetővé teszik, hogy te is sikereket érj el az életben.

A testünk - A testtartás, a testbeszéd és a jobb lelkiállapot – helyettünk is beszél.

A testtartás, a testbeszéd és a jobb lelkiállapot

A testtartásunk is sokat elárul rólunk. Éppen ezért nem mindegy, hogy egy állásinterjún, vagy egy randevún, hogyan tartjuk a kezünket és mit üzenünk a tekintetünkkel.