Amiért a gyerekek rajonganak – Börgöndpuszta állatsimogató

Börgöndpuszta valójában Székesfehérvárhoz tartozik. Létesítettek itt egy állatsimogatót, amelynek a gyerekek nagyon örülnek, hiszen a gyerekek többsége imádja az állatokat. Az állatsimogatót két éve vette át Hajdú Sándor, aki nem más, mint a börgöndpusztai Horgászparadicsom és Szabadidőpark tulajdonosa.
A gyerekek imádják - Amiért a gyerekek rajonganak – Börgöndpuszta állatsimogató – a börgöndpusztai állatsimogatót.

A gyerekek sokféle állattal találkozhatnak. Az állatok nagyon szelídek, így még a legfélénkebb gyermek is megsimogathatja azokat. A gyerekek találkozhatnak itt szurikátákkal, kitárt, színes tollazatú pávával és marákkal is. A börgöndpusztai állatsimogatóban több mint 40 állatfaj található. Egy nagy udvaron például az ide látogatók olyan állatok társaságában sétálhatnak, mint emu, láma, kameruni juh és holland törpe bárányok.

A gyerekeket nem csak a területen létesített játszótér vonzza, hanem a nyuszisimogatót is imádják, de a szabadon mászkáló kismalacok látványa is lázba hozza őket.

A madárkertben sokféle madárral, köztük szépséges pávákkal és fácánokkal is találkozhatnak a gyerekek. A vízimadarakban is lehet itt gyönyörködni, amely madaraknak egy tavat is kialakítottak.

A gyerekek a négylábú állatokat is nagyon kedvelik. És nem csak a kisebb fajta állatokat, hanem a pónikért is odáig vannak.

Állatok, amelyek a simogatóban meg lehet simogatni: ormányos medve, mara, kék páva, albínó páva, emu, cica, sarki róka, szamár, kecske, réce, nyuszi, szurikáta, kenguru, bárány, róka, strucc, kecske, malac, ló, alpaka, láma, kacsa.

Az állatsimogatóban, sétalovaglásra is van lehetőség. Természetesen, csak akkor nem indítják ezt a programot, ha az időjárás nagyon extrémre vált, azaz nagy a hőség, fúj a szél, vagy esik az eső. A sétalovaglást 3 és 10 éves kor között vehetik igénybe a gyerekek. Az állatsimogató mellett egy büfé is található. A családok akár kisebb, akár nagyobb gyerekkel, gyerekekkel érkeznek az állatsimogatóba, bőséges ital és ételválasztékból rendelhetnek.

Az állatsimogatóba nem csak családokat, hanem óvodai és iskolai csoportokat is szeretettel várnak. A börgöndpusztai állatsimogató megközelíthető a 62-es útról, Székesfehérvárról a 42-es helyi járattal. Az állatsimogatóban, 9 héten keresztül nyári tábort is szerveznek a gyerekeknek. Ha többet szeretnél megtudni a börgöndpusztai állatsimogatóról, akkor kattints a Facebook oldalukra.

Kapcsolódó cikkek

Catherine's Cottages - Fejér megye turisztikai gyöngyszeme

Catherine's Cottages - Fejér megye turisztikai gyöngyszeme

Csákberény egy gyönyörűséges hely hazánkban. A hely nem csak a szépséges tájairól híres, hanem Catherine Dickens is erre a helyre álmodott meg kis kuckókat, amely alkalmas lehet a szerelmespárok és a családok számára is a pihenésre és a kikapcsolódásra.

Bemutatkozik a Gárdonyi Pék - pékség és kávézó

Gárdonyi Pék - bemutatjuk a pékséget és kávézót

Gárdony 22 km-es körzetén belül ingyen házhoz is szállítanak.