Catherine's Cottages - Fejér megye turisztikai gyöngyszeme

Amennyiben Fejér-megyébe sodor az utunk, vétek lenne kihagyni azokat a kis kunyhókat, amelyeket Catherine Dickens és a néhai férje álmodott meg néhány évvel ezelőtt. Igen, jól olvastad. A hölgy nem más, mint Charles Dickens ükunokája. A hölgy, mert nagyot álmodni és ma már kilenc bájos kis kuckó boldog tulajdonosa.
Catherine's Cottages - Fejér megye turisztikai gyöngyszeme

Szépséges kuckók

A szépséges és ízlésesen berendezett kuckók az Orond – Szőlőhegyen, Csákberényben találhatók. A 9 kuckó nevet is kapott: Eco Cottage, Józsi’s Cottage, Kis Alma Cottage, Nest Cottage, Kennedy Cottage, Sisi Cottage, Sipos Cottage, Sugar Mill Cottage, Catherine’s Hampers.

Ha egy kis romantikára vágytok a pároddal, ezt a helyet mindképpen fel kell keresnetek. Minden háznak megvan a maga különlegessége. Az Eco Cottage például egy 50 négyzetméteres kis házikó, amelynek nyitott az elrendezése. A romantikus hangulathoz hozzájárul a fatüzelésű kályha. Az ágyban fekve is látni lehet a lángnyelveket, amelyek télen lomhán nyaldossák a kályhába dobált fahasábokat. Nyáron pedig a teraszon még grillezésre is van lehetőség. A teraszon üldögélve, a levendula kicsit sem terhes illata öleli körbe a teraszon ülő, beszélgető, borozgató vendégeket.

Az Orondi - Szőlőhegy csodái

Catherine Dickens nem egyedül, hanem a férjével együtt álmodta meg ezeket a kis kuckókat, aki sajnos, ma már nem él, de Catherine töretlenül is igazgatja az Orondi - Szőlőhegyen fekvő házakat és hisz abban, hogy a férje szelleme és öröksége a házakban él tovább.

Mindegyik kunyhónak van valamilyen különlegessége. A Sisi Cottage fedett terasszal rendelkezik, ahonnan akár egy függőágyból is megcsodálhatjuk az egész birtokot, ahol főszerepet kapnak a szőlőültetvények és illatozó levendulák is láthatók.

A híres levendulaolaj

Ha kedvet kaptál, és szeretnéd ezt a szépséges helyet felkeresni, akkor nem csak grillezhetsz a teraszon, nem csak a tájban gyönyörködhetsz, hanem sok más élményben is részed lehet. Ilyen élmény például a masszázs. A svéd és lábmasszázs során levendula olajat használnak. Természetesen nem kell üres kézzel hazatérned, hiszen kapható itt levendulaolajos szappan és szójagyertya is Catherine aláírásával.

A közeli látványosságok

A helyi borospincéket is felkereshetjük, ha már ezen a környéken járunk. A térségben lehetőség van bórkóstolásra, az Orond Puszta Farmon pedig finom sajtokba is belekóstolhatunk.

Ha nem szeretnél mindig gyalogolni, akkor próbáld ki a lovaglást, de akár még lovaskocsikázásra is van lehetőség, közben nem csak a tájban, de a térség állat és növényvilágában is gyönyörködhetsz.

Szebbnél szebb tájakat úgy is felfedezhetsz, ha jelentkezel a kerékpártúrára, amelyre előzetesen lehet csak jelentkezni.

Ha még ennyi élmény sem elegendő számodra, akkor látogass el a történelméről is híres Székesfehérvárra, és ismerd meg ezt a csodálatos várost is.

Kapcsolódó cikkek

Természet a városban, irány a Sóstó!

Természet a városban, irány a Sóstó!

Pihenésre mindenkinek szüksége van. Ha Székesfehérváron és a környéken jársz, látogass el a Sóstó Természetvédelmi Területre.

Catherine's Cottages - Fejér megye turisztikai gyöngyszeme

Catherine's Cottages - Fejér megye turisztikai gyöngyszeme

Csákberény egy gyönyörűséges hely hazánkban. A hely nem csak a szépséges tájairól híres, hanem Catherine Dickens is erre a helyre álmodott meg kis kuckókat, amely alkalmas lehet a szerelmespárok és a családok számára is a pihenésre és a kikapcsolódásra.