Két fantasztikus játszótér Székesfehérváron

A gyerekeknek nagyon fontos, hogy mindennap mozogjanak. A kis és a nagymozgásokra is szükségük van, hiszen így fejlődhetnek testileg, szellemileg, lelkileg és érzelmileg is. Egyes játszótereken kiélhetik a gyerekek a mozgás iránti igényüket. Egy-egy játszótéri program az egész család számára örömet, felhőtlen kikapcsolódást nyújthat, főleg, ha olyan játszóterekről van szó, mint a Székesfehérváron található Koronás Játszópark és a Túrózsáki úti játszótér.
Két fantasztikus játszótér Székesfehérváron - A gyerekek fejlődését szolgálja, ha gyakran megyünk velük játszótérre

Koronás Játszópark

A Koronás Játszópark az egyik legkedveltebb a gyerekek és a családok körében. Nem csak azért, mert a várak, a lovasszekerek és hajók nagy közkedveltségnek örvendenek a gyerekek körében, hanem mert mosdóhasználatra is van lehetőség. Nem mellesleg a belváros is közel van, így a játszóteres programot követően, más családi programokat is lehet szervezni.

A Játszóparkban többféle játéklehetőség van a kisebb és nagyobb gyerekek számára. Mivel ismerkedhetnek itt meg a gyerekek, mivel játszhatnak? A Játszópark területén van játszófalu, mocsár, erdei ügyességi park, vár, lovagi torna, koronázó domb és labirintus is.

A Koronás Játszóparkban rendezvényeket is szoktak szervezni. Tartanak itt szülinapokat és bábszínházas programok is vannak. A Koronás Játszópark mellett szól az is, hogy fás és ligetes területen helyezkedik el, így nagy öröm azok számára, akik nem kertes házban élnek. Ráadásul itt friss a levegő, a gyerekek kedvükre szaladgálhatnak és ezzel is le tudják vezetni a bennük felgyűlt feszültséget.

A Koronás park szomszédságában található a Csónakázó tó és a Rózsaliget, úgyhogy ez a szépséges környezet várja a pihenni, kikapcsolódni vágyó szülőket és gyerekeket.

Székesfehérváron épült még egy fantasztikus játszótér, pontosabban egy szabadidőpark, amelynek kicsik és nagyok és a felnőttek is örülhetnek. Ez a szabadidőpark a Túrózsáki úton található. A szabadidőpark nagyszerűen fest, hiszen sok fával és bokorral varázsolták széppé a területet.

Túrózsáki úti szabadidőpark

A szabadidőparkban különféle fitnesz eszközökön lehet erősíteni és még egy mozgássérült gyerekeknek készült speciális játszótér is épült.

A 400 méteres futópályán a szülők is edzhetnek, addig, míg a gyermek a játszótéren érzi jól magát. Focimeccseket is lehet ide szervezni, hiszen focipálya is épült. Amíg a focipályát műfű borítja, addig a kosárpálya aszfaltborítást kapott. A szabadidőparkban pingpongasztal is a mozogni vágyók rendelkezésére áll.

A Túrózsáki úti szabadidőpark létrehozásának, megalkotásának több célja is volt. A város vezetése szerette volna, ha az itt élő lakosságnak egy tisztább levegőjű és zöldebb helyet biztosítsanak a sportolásra, a mozgásra, ezzel is támogatva a lakosság egészségmegőrzését, de a környezettudatos és egészséges életmódra való nevelés is a kitűzött célok között szerepelt.

Kapcsolódó cikkek

Két fantasztikus játszótér Székesfehérváron - A gyerekek fejlődését szolgálja, ha gyakran megyünk velük játszótérre

Két fantasztikus játszótér Székesfehérváron

Székesfehérváron több játszótér is a gyerekek rendelkezésére áll. A cikkben most két fantasztikus helyszínről számolunk be.

Etyek Haraszthy Pincészet, nem csak borkedvelőknek

Etyek Haraszthy Pincészet, nem csak borkedvelőknek

Amennyiben ellátogatsz Etyekre, mindképpen keresd fel a Haraszthy Pincészetet, hiszen itt bortúrákat is szerveznek, amely túrák nagy közkedveltségnek örvendenek.

Természet a városban, irány a Sóstó!

Természet a városban, irány a Sóstó!

Pihenésre mindenkinek szüksége van. Ha Székesfehérváron és a környéken jársz, látogass el a Sóstó Természetvédelmi Területre.