Milyen előnyei vannak a hegesztés automatizálásának?

Amíg évtizedekkel ezelőtt még csak a szakemberek végezték a hegesztői munkát és szóba sem került a robottechnika, addig napjainkban egyre kevesebb a fiatal szakember aki hegeszteni szeretne. Az idősebb generáció kiöregedett, ők adták a szakma gerincét, fiatalokból pedig csak nagyon kevés akad akik a helyükbe lépnének.
Milyen előnyei vannak a hegesztés automatizálásának?

Miért jó az automatizálás a hegesztés területén?

A szakemberhiány ezt az ágazatot is elérte és egyre sürgetőbb a szakemberek pótlása. Mivel ez egyre nehezebb, egy modernebb megoldást szeretnének a hegesztőknél bevezetni, a részleges automatizálást. Ez pedig nem más, mint a gépek és az emberi munkaerő egymás kiegészítésével történő munkavégzése.

Nemcsak kevés a munkaerő ezen a téren is, hanem a nagyobb baj, hogy a fiatalok nem is akarnak a gyártósor mellett dolgozni. Az automatizálással az alacsony képzettséget igénylő feladatokat kiváltják a hegesztésben a gépek, így a dolgozóknak a magasabb képzettséget igénylő feladatokat kell inkább elvégezni, a magasabb hozzáadott értékű műveletek vonzóbbá tehetik a szakmát.

Nem is beszélve arról, hogy az automatizálással nagyobb mennyiségű termelés végezhető és tartható fenn, és a dolgozók igényei is érvényesülhetnek. Így talán csökkenhet a fluktuáció, ami a szakemberhiány miatt különösen fontos tényező.

A hegesztés során is fontos tényező a munkavégzés biztonságossá tétele, az Iweld fejpajzsok vásárlásával. Ezek nagy segítséget nyújthatnak a mindennapos feladatok elvégzésre során.

Miután kevés a szakember, válogathatnak a munkafolyamatok között. Robotok segítségével az argon védőgázas, wolfram elektródás hegesztési feladatok is elvégezhetők. Ebben az a jó, hogy a különböző fémek szép varratokkal illeszthetők össze, a hegesztés csak kis területen okoz felmelegedést, ami csökkenti a deformációk mértékét és a repedések esélyét.

A pontos munka

Tény, hogy a hegesztési eljárásokhoz pontos munkára van szükség és éppen ezért a szakemberek a bonyolultabb munkáért több bért kaphatnak. A munkák minőségének megőrzése és a nagy mennyiségű termelés önmagában is megnehezíti a megfelelő szakember megtalálását, főként, hogy milyen nagy a munkaerőhiány. Így a helyzet kívánatossá teszi a TIG hegesztés automatizálását, mert így a minőség is fenntartható marad a nagy mennyiségű gyártás mellett is.

Valójában a robotizált TIG hegesztést már alkalmazzák az autógyártásban, a gépgyártásban, élelmiszer és gyógyszeripari berendezések készítése során, a repülőiparban is.

A robotok munkájának köszönhetően a magasabb képzettségű szakemberek a nagyobb értékű, de kisebb mennyiségben gyártott termékekre, termékfejlesztésekre fordíthatják at idejüket.

Az automatizálás során a fiatalabb munkatársak segítésére is marad idő, a korábban ember által végzett feladatok esetén a termelékenység megduplázódhat.

Összegezve

A jelenleg fennálló szakemberhiány miatti robottechnika alkalmazása a hegesztésben, kiválthatja a kevésbé képzett szakembereket a munkafeladatokban, a képzettebbeknek viszon a bonyolultabb műveleteket kell elvégezni. A robottechnika segítségével a nagy mennyiségű, minőségi munkavégzés sem okoz gondot.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan válasszuk ki a megfelelő játékot a gyermek életkorának és fejlődési szakaszának megfelelően?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő játékot a gyermek életkorának és fejlődési szakaszának megfelelően?

A játékok létfontosságú szerepet játszanak a gyermek fizikai, kognitív és kreatív képességeinek fejlődésének ösztönzésében.

A házban élés előnyei

A házban élés előnyei

A házban élésnek számos előnye van.