Milyen előnyei vannak a hegesztés automatizálásának?

Amíg évtizedekkel ezelőtt még csak a szakemberek végezték a hegesztői munkát és szóba sem került a robottechnika, addig napjainkban egyre kevesebb a fiatal szakember aki hegeszteni szeretne. Az idősebb generáció kiöregedett, ők adták a szakma gerincét, fiatalokból pedig csak nagyon kevés akad akik a helyükbe lépnének.
Milyen előnyei vannak a hegesztés automatizálásának?

Miért jó az automatizálás a hegesztés területén?

A szakemberhiány ezt az ágazatot is elérte és egyre sürgetőbb a szakemberek pótlása. Mivel ez egyre nehezebb, egy modernebb megoldást szeretnének a hegesztőknél bevezetni, a részleges automatizálást. Ez pedig nem más, mint a gépek és az emberi munkaerő egymás kiegészítésével történő munkavégzése.

Nemcsak kevés a munkaerő ezen a téren is, hanem a nagyobb baj, hogy a fiatalok nem is akarnak a gyártósor mellett dolgozni. Az automatizálással az alacsony képzettséget igénylő feladatokat kiváltják a hegesztésben a gépek, így a dolgozóknak a magasabb képzettséget igénylő feladatokat kell inkább elvégezni, a magasabb hozzáadott értékű műveletek vonzóbbá tehetik a szakmát.

Nem is beszélve arról, hogy az automatizálással nagyobb mennyiségű termelés végezhető és tartható fenn, és a dolgozók igényei is érvényesülhetnek. Így talán csökkenhet a fluktuáció, ami a szakemberhiány miatt különösen fontos tényező.

A hegesztés során is fontos tényező a munkavégzés biztonságossá tétele, az Iweld fejpajzsok vásárlásával. Ezek nagy segítséget nyújthatnak a mindennapos feladatok elvégzésre során.

Miután kevés a szakember, válogathatnak a munkafolyamatok között. Robotok segítségével az argon védőgázas, wolfram elektródás hegesztési feladatok is elvégezhetők. Ebben az a jó, hogy a különböző fémek szép varratokkal illeszthetők össze, a hegesztés csak kis területen okoz felmelegedést, ami csökkenti a deformációk mértékét és a repedések esélyét.

A pontos munka

Tény, hogy a hegesztési eljárásokhoz pontos munkára van szükség és éppen ezért a szakemberek a bonyolultabb munkáért több bért kaphatnak. A munkák minőségének megőrzése és a nagy mennyiségű termelés önmagában is megnehezíti a megfelelő szakember megtalálását, főként, hogy milyen nagy a munkaerőhiány. Így a helyzet kívánatossá teszi a TIG hegesztés automatizálását, mert így a minőség is fenntartható marad a nagy mennyiségű gyártás mellett is.

Valójában a robotizált TIG hegesztést már alkalmazzák az autógyártásban, a gépgyártásban, élelmiszer és gyógyszeripari berendezések készítése során, a repülőiparban is.

A robotok munkájának köszönhetően a magasabb képzettségű szakemberek a nagyobb értékű, de kisebb mennyiségben gyártott termékekre, termékfejlesztésekre fordíthatják at idejüket.

Az automatizálás során a fiatalabb munkatársak segítésére is marad idő, a korábban ember által végzett feladatok esetén a termelékenység megduplázódhat.

Összegezve

A jelenleg fennálló szakemberhiány miatti robottechnika alkalmazása a hegesztésben, kiválthatja a kevésbé képzett szakembereket a munkafeladatokban, a képzettebbeknek viszon a bonyolultabb műveleteket kell elvégezni. A robottechnika segítségével a nagy mennyiségű, minőségi munkavégzés sem okoz gondot.

Kapcsolódó cikkek

Gyakori kandalló problémák

Gyakori kandalló problémák

Rendszeres karbantartással és ellenőrzéssel a kandallók gyakran problémamentesek. Sokszor előfordul azonban, hogy nem úgy működnek, ahogyan kellene. Néhány ilyen probléma könnyen azonosítható, de mások megoldásához szakemberre lehet szükség.

Hogyan neveljünk kutyát lakásban

Hogyan neveljünk kutyát lakásban

Számos tényező befolyásolja, hogy hogyan neveljen kutyát egy lakásban, beleértve a helyet, az energiaszintet és a temperamentumot.

Milyen előnyei vannak a hegesztés automatizálásának?

Milyen előnyei vannak a hegesztés automatizálásának?

Vajon milyen előnyei vannak a hegesztés automatizálásának? Ebben a cikkben minden fontos kérdésre választ adhatunk. Kattints most!