Miért is tanulj mérlegképes könyvelőnek?

Székesfehérváron is lehet már könyvelőnek tanulni.
Könyvelő tanfolyam, könyvelő képzés - Székesfehérváron is indul!

A mérlegképes könyvelő szakma nem tűnik túl izgalmasnak. Csak azok vélekednek ily módon, akiket nem érintett meg ez a szakma. Akik imádnak a számokkal zsonglőrködni és szeretik az újabb és újabb kihívásokat, csakis pozitívan szónokolnak erről a szakmáról. A Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. sokféle tanfolyamot indít, köztük mérlegképes könyvelő képzést is. A vállalkozási mérlegképes könyvelő OKJ képzés Székesfehérvár mellett a következő városokban indul: Budapest, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Szekszárd, Tatabánya és Veszprém.

A vállalkozási mérlegképes könyvelő tanfolyam elvégzése után sokféle munkakört be lehet majd tölteni: számviteli ügyintéző (számviteli ügyintéző, analitikus könyvelő, főkönyvi könyvelő, készlet - és anyagnyilvántartó), pénzügyi ügyintéző (pénzügyi ügyintéző, bérszámfejtő, pénztáros, számlaellenőr), adatrögzítő, kódoló (adatrögzítő), könyvelő (analitikus könyvelő). További munkakörök, amelyek betölthetők a megszerzett végzettséggel: bérelszámoló (bérelszámoló), készlet - és anyagnyilvántartó (készlet - és anyagnyilvántartó), számviteli - és pénzügyi tevékenységet folytató egység vezetője (számviteli egység vezetője), kontroller (kontroller, belső ellenőr), szervezetirányítási elemző, szervező (szervezetirányítási vezető). A kontrollerképzésre csak felsőfokú végzettség esetén lehetséges jelentkezni.

A vállalkozási mérlegképes tanfolyam, szakképesítés/ráépülés munkaterületének rövid leírása: „A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 150. §-ának (2) bekezdésében meghatározott könyvviteli szolgáltatás körébe tartozó irányítását, vezetését végzi, számviteli beszámolót készít. Ellátja a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény hatálya alá tartozó gazdálkodónál mindazokat a feladatokat, amelyek a könyvviteli szolgáltatás körébe tartoznak. Kialakítja a számviteli politikát, a könyvviteli elszámolás, a beszámoló készítés rendszerét, módszerét, ideértve a belső információs rendszer kialakítását is. Ellátja a számlarendhez, a könyvvezetéshez, valamint a beszámoló készítéshez szükséges szabályzatok elkészítésével, rendszeres karbantartásával kapcsolatos feladatokat. Biztosítja a valóságnak megfelelő belső és külső információk előállítását, szolgáltatását, az elszámolások, az adatok jogszerűségének, megbízhatóságának, bizonylatokkal való alátámasztottságát a számviteli alapelvek betartásával. Elvégzi a könyvviteli szolgáltatás körébe tartozó feladatokat a gazdálkodó alkalmazottjaként, tagjaként, egyéni vállalkozóként, vagy számviteli szolgáltatást nyújtó társaság tagjaként, illetőleg alkalmazottjaként.”

Könyvelőnek, mérlegképes könyvelőnek tanulni és aztán ebben a szakmában dolgozni tehát nem csak izgalmas, hanem sok-sok kihívást is tartogat. Mi 5 okot is tudunk, hogy miért is tanulj mérlegképes könyvelőnek.

1. Könyvelőre mindig szükség lesz

Ma már a vállalkozások, cégek és esetenként magánszemélyek sem létezhetnek könyvelési szolgáltatás nélkül. A könyvelő segíthet elkészíteni az adóbevallást, de nagyobb cégeknek és vállalkozásnak sok esetben még a pénzügyek területén is nagyon sok segítséget tudnak nyújtani. A könyvelők segítenek a bérszámfejtésben, de még a cégalapításban is, amellett, hogy sok más könyvelési szolgáltatást is nyújtanak az ügyfeleknek.

2. A könyvelők rugalmas munkaidőben is dolgozhatnak

Amennyiben valaki a saját maga ura szeretne lenni, azaz saját vállalkozást indít, eldöntheti, hogy részmunkaidőben, vagy teljes munkaidőben dolgozik. A könyvelő nem csak rugalmasan oszthatja be az idejét, de azt is eldöntheti, hogy saját irodát nyit, vagy háztól – házig szolgáltatást vállal.

3. Karrierépítésre is van lehetőség

A könyvelő szakma tehát nem unalmas, hiszen számtalan munkakörben el lehet helyezkedni. A folyamatos képzésen való részvétel pedig elősegíti más munkaterületek kipróbálását és ezek a képzések, tanfolyamok, a karrierépítés lehetőségét is magukban hordozzák.

4. Stabil jövedelemre tehetnek szert

Mivel a könyvelők munkája elengedhetetlen egy jól működő vállalkozáshoz és cég működéséhez, így biztos, hogy nem kell amiatt aggódni, ha a munkahelyük megszűnik, akkor nem találnak új könyvelő állást. Könyvelőt mindig keresnek, mindig rengeteg álláshirdetés keres könyvelőket.

5. Emberközpontú munka

Sokan azért nem ragaszkodnak ehhez a szakmához, mert úgy képzelik, hogy egy könyvelő egész nap csak egy irodában görnyed és csakis a számok kötik le a figyelmét. Ez nem így van. A könyvelő szakma egy olyan munka, ahol központi szerepet kapnak a kliensek, az emberek, hiszen voltaképpen a könyvelők, az ők vállalkozását, cégét igazgatják.

Kapcsolódó cikkek

Az intelligenciánkat - 5 tipp az intelligencia fejlesztésére – mi magunk is fejleszthetjük.

5 tipp az intelligencia fejlesztésére

Az intelligencia fejlesztése fontos. Mutatjuk is, hogy mivel és hogyan fejlesztheted az intelligenciádat.

A siker - A sikeres emberek 4 dolgot másképp csinálnak. Légy te is sikeres!- összetevői.

A sikeres emberek 4 dolgot másképp csinálnak. Légy te is sikeres!

A siker sokféle összetevőből áll. Mutatunk néhány ötletet, amelyek lehetővé teszik, hogy te is sikereket érj el az életben.

Sok minden szükséges ahhoz, - Recept a sikerhez – hogy sikeresek legyünk.

Recept a sikerhez

Sikeresnek lenni nem is olyan egyszerű feladat, hiszen kellő önismeret is szükséges ahhoz. Mutatjuk a sikerhez vezető receptet.