Így válassz WPC burkolatot magadnak!

Amikor az otthonunk megálmodásáról van szó, általában a lehető legjobb megoldásokat választjuk, a legszebb formákat, színeket, nem utolsósorban pedig a lehető legjobb minőségű alapanyagokat, amik hosszan szolgálnak, miközben esztétikai értékükből sem veszítenek.
Így válassz WPC burkolatot magadnak!

Az álmok megvalósítása során viszont sokszor ütközünk egy olyan korlátba, amit nemes egyszerűséggel a pénztárcánknak is nevezhetünk.

Milyen szempontok szerint választunk?

Mivel egy kültéri felületről van szó, nagyon lényeges, hogy a körülményeket figyelembe vegyük. Az egyik elsődleges dolog tehát, hogy az időjárás megpróbáltatásait is kiállja a burkolat. Az eső, a fagy, de bizony a napsütés is mind megtépázhatja a gyönyörű teraszunkat, ezért fontos, hogy jól válasszunk.

Mi felelhet meg ennek? Az általunk is ismert anyagok, a fa, a fém, a kő, a műanyag mind rengeteg remek tulajdonsággal rendelkeznek, de a döntésünkkor nem csak ezekre hagyatkozhatunk, hiszen számításba kell venni a negatív jellemzőiket is. Ezek ismeretében viszont könnyen elbizonytalanodhatunk. Folyamatos ápolás? Gyakori csere és renoválás? Mennyi utókezelésre van szüksége egy anyagnak?

Ilyenkor nyújthat megoldást a WPC. Hogy mi is ez valójában? Egy olyan emberi találmány, ami a fentebb említett anyagok pozitív tulajdonságait egyesíti, jóval kevesebb negatív jellemzőt hagyva maga maguk után.

A WPC egy olyan anyag tehát, aminek nagyobb részét a bambusz teszi ki, illetve annak őrleménye, amit kiegészít egyebek mellett, illetve úgymond feljavít a műanyag; lényegében fa-műanyag kompozit tehát, amiben némi ragasztóval is számolnunk kell. Az így nyert elegy alkotja a WPC-t, ami egy könnyen kezelhető, tartós és látványos, esztétikus alapanyagot eredményez, amit minimális kezeléssel sokáig élvezhetünk a teraszunkon, otthonunk kültéri felületein.

Amikor a választásra kerül a sor, akkor ügyeljünk a kiválasztott burkolat teherbírására, kopásállóságra. Fontos továbbá, hogy a kiegészítők minőségére is kellő hangsúlyt fektessünk, hiszen így biztosan nem érhet majd csalódás.

Kapcsolódó cikkek

A munkahelyi jó viszony - 5 lépés a jó viszony kialakítására a munkatársakkal – kialakítása.

5 lépés a jó viszony kialakítására a munkatársakkal

A munkahelyen töltjük az időnk jelentős részét, ezért nem mindegy, hogy milyen a kapcsolatunk a munkatársainkkal. Mit tehetünk a jó viszony kialakítása érdekében? A cikkben, erre adjuk meg a válaszokat.

Az intelligenciánkat - 5 tipp az intelligencia fejlesztésére – mi magunk is fejleszthetjük.

5 tipp az intelligencia fejlesztésére

Az intelligencia fejlesztése fontos. Mutatjuk is, hogy mivel és hogyan fejlesztheted az intelligenciádat.

Bejelentette bővülését a magyar piacon az ADA Möbelwerke Európa

Bejelentette bővülését a magyar piacon az ADA Möbelwerke Európa

Az ausztriai, kelet-stájerországi székhelyű cég külföldön már vezető szerepet tölt be a kárpitozott bútor, ágy, matrac és ágyrács gyártásában.