Az elégedettséghez vezető út

Manapság sok az elégedetlen ember. Valahogy soha, semmi nem tetszik a többségnek. Pedig az elégedettség érzése megteremti számunkra azt a boldogságot, amelyben mindenki élni szeretne. Mit tegyél, hogy elégedettnek érezd magad? Milyen módszerek segíthetnek az elégedettség érzésének megteremtésében? Mutatunk néhányat. A lista nem teljes, de ezzel is próbálunk neked segíteni, hogy az elégedettség útjára lépj.
Az elégedett embereket - Az elégedettséghez vezető út – sokan kedvelik.

A magabiztosság az első lépés

Az elégedett ember magabiztos. Nem beképzelt, hanem magabiztos. A kettő nem ugyanaz. Egy ilyen ember hisz önmagában, a képességeiben, az értékeiben. Nem becsüli le magát és ez teszi őt elégedetté. Természetesen az is, hogy a magabiztosság kellő bátorsággal is felruházza, azaz nem riad meg az életben található akadályoktól, sőt bátran néz azokkal szembe.

Az önbizalom és a bizalom

Az elégedett ember hisz másokban és természetesen kellő önbizalommal rendelkezik. Ez logikus, hiszen az örök elégedetlenkedők voltaképpen sem másokban nem bíznak, sem a saját képességeikben. Ahhoz, hogy elégedettek legyünk, tudnunk kell, hogy mire vagyunk képesek, milyen célokat tűzhetünk ki magunk elé, amelyeket meg is tudunk valósítani.

A másokban való hit is elégedetté tehet. Ha vannak barátaink és családunk, akiket szerethetünk, ha számíthatunk a körülöttünk élő emberekre, ha olyan emberek vesznek körül, akiknek számít a véleménye és szeretünk velünk lenni. Mert az örök elégedetlenkedő, még azt is eléri a viselkedésével, hogy az emberek már a közelében sem szeretnek lenni. Mert energiát szív el tőlünk, mert soha nem jó neki semmi. Ne legyünk ilyenek.

Győzd le a félelmeidet!

A félelem és az elégedettség nem fér össze. Az a személy, aki félelemben él, nem tud örülni semminek. Márpedig, aki nem boldog, elégedett sem lehet. Engedd el a félelmeidet és próbáld meg élvezni az életet.

A sikertől nem szabad megijedni

Az elégedettség és a siker, kéz a kézben járnak. Hiszen, aki sikereket ér el, elégedett, aki elégedett az sikeres is egyben. Hiszen a siker nem mindig kézzel fogható. Az az ember is sikeres, aki boldog attól is, amije van. Nem kell nagy dolgokra, anyagi dolgokra gondolni. Elégedetté tehet, ha nem vagyok beteg, ha van egy szerető családom, ha vannak barátaim és van munkám, amit szeretek. Ha sikeres szeretnél lenni, tűzz ki kisebb célokat és ne elégedetlenkedj, ha egyelőre a nagyobb sikerek még váratnak magukra.

Kapcsolódó cikkek

A meditáció előnyei

A meditáció előnyei

A rendszeres meditáció gyakorlása számos előnnyel járhat mind a fizikai, mind a mentális egészségre nézve.

Leukémia felnőtteknél - bárkit érinthet

Leukémia felnőtteknél - bárkit érinthet

Ma már a leukémiás megbetegedések közel 75-80%-át sikerül teljesen meggyógyítani.

Az elégedett embereket - Az elégedettséghez vezető út – sokan kedvelik.

Az elégedettséghez vezető út

Az elégedettség és a siker kéz a kézben járnak. Mit tegyél, hogy elégedett és sikeres is legyél? Mutatunk néhány tippet!