Csákberény - golf hotel

A cél, hogy az utókornak legyen hol hódolnia az elegáns hobbinak.
Csákberény - golf hotel

A nemzetközi mezőnyben is versenyképes épület megalkotására készül a MÁS Építészek.

Az Octogon írásában találkozhatunk egy különleges hazai projekttel, ami Csákberény egy mezőgazdasági területén valósul majd meg a jövőben, és amelynek célja, hogy létrehozzon egy új szentélyt a hazai golfozók számára.



Hazánkban is létező sportágról van szó, amit a már megépült 14 pályán lehet játszani, de a csákberényi pályák, illetve az ezeket kiszolgáló épületek mellett itt valami egyedülálló újdonságról is szó van. A történelmi események során némileg megtépázott magyar golf most új erőre kaphat a Svédországból hozott működési modellel, aminek lényege, hogy a játékosok tulajdonjogokat is vásárolnak, amiket bejegyeznek a földhivatalba, ezek a jogok öröklődnek, de egyúttal árusíthatóak is.

Fotók: MÁS Építészek

A Vértes nyújtotta környezetben nem csak a látvány, hanem az egyedi adottságok is kiemelkedőek, hiszen a Móri-árok egy különleges széljárást biztosít, ahogy az Ocotogon írja, ezzel a tengerparti hangulatot is megidézi, aminek lényege, hogy a pálya tíz hónapon keresztül ad lehetőséget a játékosoknak, hogy golfozzanak. Ez különleges lehetőségeket rejt magában, hiszen ilyen hosszan működő pályákkal a világban kevés helyen találkozni, így a golfturistáknak igazi paradicsomi helyszín lesz a csákberényi. A rendszert egy kétezer fős kvázi falu szolgálja majd ki, ami építészetileg igazodik a projekt többi részéhez.


Fotók: MÁS Építészek

A különleges formájú és multifunkcionális épület részei elkülönülnek, de átjárhatóak. Megtaláljuk itt a pályához tartozó klubházat, magát a golfszállodát, egy wellness részleget, kilenc duplex apartmant, konferenciatermeket és éttermeket. A golfpálya és a fenyőerdő között álló épület tervezésekor a MÁS Építészek alkotóinak célja volt, hogy a természettel harmóniában lévő eredmény szülessen. A szálloda egész évben üzemel, így várja azokat a vendégeket is, akik nem a játék miatt érkeznek, viszont őket is egy lenyűgözően modern összkép fogadja majd a belső terekben, ami magában rejti a golf eleganciáját és dinamizmusát.

Kapcsolódó cikkek

Izgalmas sportigazságok

Izgalmas igazságok a sport világából

A legnagyobb sportrajongólnak is megpróbálunk meglepetésekkel szolgálni és újat mutatni, ezért összegyűjtöttünk hihetetlen sporttényeket.

A sportturizmus hatása a gazdasági növekedésre

A sportturizmus hatása a gazdasági növekedésre

A sportturizmusnak manapság kiemelkedő szerepe van a gazdaság fellendülésében.