2+1 takarítási tipp, amivel könnyen kitakaríthatod a fürdőszobádat

A fürdőszoba mindig az a helyiség volt és marad, aminek tisztán tartása nem kis feladat.
2+1 takarítási tipp, amivel könnyen kitakaríthatod a fürdőszobádat

Szappan lerakódása, vízkő, esetleg penész eltávolítása nem tűr halasztást, mert minél tovább halogatjuk, annál jobban meggyűlik vele a bajunk. Ez a cikk tippekről szól, amivel szeretnénk segíteni munkádat a takarítás során. A fürdőszoba berendezések, mint pl. a zuhanykabinok Radaway-től is megérdemlik a kellő gondoskodást, amellyel megnövelhetjük egy termék élettartamát.

Egyszerű, de nagyszerű takarítási tippek

· A jól ismert ecet és szódabikarbóna kettőse jó szolgálatot tehet!

Már régóta ismert két nagyszerű komponens keverékéből remek tisztítószer állítható elő. Elkészítése során egy pasztaszerű állagot kapunk, amivel dörzsöljük be a tisztítandó felületet, majd 15 perc elteltével távolítsuk el! Kiemelten ajánlott zuhanykabin üvegfelületének tisztítására!

· Az Aszpirin segítség lehet!

Az Aszpirin egy gyógyszer, de porrá törve és vízzel elegyítve, tökéletesen alkalmas felrakódások eltávolítására, mint például a szappan és a vízkő.

· A borotvahab különleges szerepe!

Bátran használhatjuk fémek tisztítására, többek között fürdőszobai kiegészítők (zuhanyfej, csaptelep stb.), de bármilyen króm vagy rozsdamentes felület megtisztítására is alkalmas, mint például az ékszerek, melyek használatuk során elszíneződnek.

Nehezen elérhető és tisztántartható felületek

Apró résekbe óhatatlanul megtelepednek a kórokozók, és láthatóvá válnak a szennyeződések, lerakódások. Ilyenek például a vízkő vagy a szappanmaradék, de ritkább esetben megjelenhet a penész. Érdemes nem elhanyagolni ezeknek a felületeknek a tisztán tartását, hogy megelőzzük a későbbiekben jelentkező nagyobb problémát! A munkát vékony, szükség esetén hegyes eszközökkel, hurkapálcával vagy esetleg fogkefével végezzük! Használhatunk erre a munkafolyamatra is ecetet, vagy akár hagyományos fertőtlenítőszert, esetleg általunk készített egyéb tisztítószert.

Összegzés

A fürdőszoba takarítása sarkalatos pontja a lakás tisztántartásának. Érdemes figyelemmel kísérni újabb szerek előállítását, mielőbbi kipróbálását, ezekkel saját tapasztalatot szerezhetünk, és nem mellesleg sok esetben költséghatékonyabb megoldást találhatunk. A zuhanykabinok tisztán tartása sem egyszerű feladat, remek ötletet adtunk, melyet kipróbálhatsz. Valamint szó esett olyan szerekről, amikről nem feltétlen gondolja az ember, hogy nem rendeltetésszerű használata során csodákra képes, ha mondjuk elfogyott otthon a tisztítószer.

Egyre viszont feltétlen figyelni kell, hogy minden felületen a megfelelő komponensű fertőtlenítőt és tisztítószert alkalmazzuk, megelőzés, állapot megóvás céljából! Hiszen nem elég rendet tartani, kitakarítani a vizes helyiséget, hanem próbáljuk megőrizni jó állapotát, hogy minél távolabbi célnak tűnjön a felújítás. Egy fürdőszoba átalakítása nem kis költséggel járó feladat, ezért érdemes átgondolt, sokaknak bevált megoldások alkalmazására törekedni! A tisztítószerek használata során érdemes arra is gondolni, hogy milyen ökológiai lábnyomot szeretnénk hagyni!

Kapcsolódó cikkek

Íme, a kanapéágyak fajtái

Íme, a kanapéágyak fajtái

Ez az útmutató segíteni fog a választásban.

A szaunák története

A szaunák története

Különböző források szerint a szaunák története a szkíta és a bizánci birodalom idején kezdődött.