Hogyan neveljünk kutyát lakásban

Számos tényező befolyásolja, hogy hogyan neveljen kutyát egy lakásban, beleértve a helyet, az energiaszintet és a temperamentumot.
Hogyan neveljünk kutyát lakásban

Fontos megérteni, hogy a kutya méretétől, temperamentumától és energiaszintjétől függ, hogy mekkora helyre lesz szüksége a mozgáshoz. A hely mellett a kutyának rengeteg játékra is szüksége lesz, hogy elfoglalja és szórakoztassa magát. Egy kis kosárnyi játék kiváló megoldás lehet.

A kiskutyának gyakori biliszünetekre lesz szüksége, különösen kölyökkorában. Ne feledje, hogy a kölyökkutyáknak gyenge a hólyagjuk, és gyakran kell kimennie, hogy könnyítsen magán. Ha nincs bekerített udvarod, mindenképpen rögzítsd pórázzal, és győződj meg róla, hogy rendszeresen kimegy. Legyen tekintettel a szomszédokra, és a szilárd hulladékot azonnal szedje össze. Ha ezeket a tippeket követi, jó úton halad a boldog háziállat és a lakásbarát lakás felnevelése felé.

A legtöbb lakóparkban a kültéri területeket más bérlőkkel osztják meg, ezért fontos, hogy háziállata oltva és parazitamentesen legyen. Ha a kutyája megharap valakit, legyen bizonyítéka az oltásról. A rutin betartása is fontos, mivel a kutyák a rutinból élnek. Egy ugató kutyát például nem szívesen látnak egy lakásban. Ahhoz, hogy kutyája ne ugassa meg a szomszédokat, próbálja ki a citronella nyakörv használatát.

Míg a lakásban élés a legtöbb ember számára kényelmes lehet, a kutya életmódja okozhat némi nehézséget. A lakások általában zajosak, forgalmasak, és sok más állat is lehet bennük, ezért a háziállat bevezetését ezekbe a helyzetekbe lassan és biztonságosan kell elvégezni. Ha naponta sétálni viszi a kutyáját, az aktív és boldoggá teszi. Ha azonban nem tudsz kimozdulni, próbáld meg otthon tartani a kutyusodat, és játékokkal lefoglalni.

Ha a kiskutya még új a lakásban, akkor érdemes azonnal elkezdeni a ketrectréninget. Állítson be egy ládát a hálószobában. Az első éjszaka talán sírni fog a ládáért, de hamarosan megtanulja, hogy a ládája egy biztonságos hely számára. Ha kicsi a lakása, fontolja meg egy kisebb kutya beszerzését. Örülni fogsz neki!

Ha nem tudsz kutyát nevelni egy lakásban, győződj meg róla, hogy a lakóparkodban szívesen látják a háziállatokat. Előfordulhat, hogy egyes épületek nem állatbarátok, és nem engedik be a nagytestű kutyákat. Másrészt azok, amelyek szívesen fogadják a háziállatokat, általában kutyabarátabb közösséggel rendelkeznek. Így nem kell aggódnia a csillogó tekintetek miatt, amikor a kutyáját a lifthez viszi. A háziállatbarát lakás beszerzése biztosítja, hogy a tapasztalat mindenki számára pozitív legyen.

Ne feledje, hogy kutyájának nem lesz sok hely a lakásban, ahol szaladgálhat. Ezért fontos, hogy gondoskodjon arról, hogy a kutyus sok mozgást kapjon, és rendszeresen sétálhasson. Bár a kutyaparkba kell majd járnia, győződjön meg róla, hogy minden nap elviszi kutyáját egy pórázon kívüli sétára. És ne feledje, hogy naponta vigye el kutyáját sétálni, hogy mentálisan stimulálja.

Kapcsolódó cikkek

Milyen előnyei vannak a hegesztés automatizálásának?

Milyen előnyei vannak a hegesztés automatizálásának?

Vajon milyen előnyei vannak a hegesztés automatizálásának? Ebben a cikkben minden fontos kérdésre választ adhatunk. Kattints most!

Matrac vásárlási útmutató

Matrac vásárlási útmutató

Ha új matracot vásárol, fontos tudni, hogy mire kell figyelnie.

Mi az infrafűtés?

Mi az infrafűtés?

Bemutatjuk a infrafűtés legfontosabb előnyeit.