A TOP bajnokságok legjobb támadó duói

Körülnéztünk Európa top bajnokságaiba és összeszedtük, hogy kik azok a párosok, akik a legjobb duót alkotják az idei szezonban támadásban.
A legjobb párosok a labdarúgásban

A TOP bajnokságok legjobb támadó duói

Körülnéztünk Európa top bajnokságaiba és összeszedtük, hogy kik azok a párosok, akik a legjobb duót alkotják az idei szezonban támadásban.

Robert Lewandowski elképesztő formában termelte a gólokat az idei szezonban is, 31 évesen lehozta az eddigi legjobb szezonját a Bayern Münchenbe, 34 góljával lett gólkirály. Tehát ennyi gól mellé bőven lehetett a gólpasszok számát gyűjteni a csapattársaknak, Thomas Müller gyűjtögette is rendesen, hiszen 21 gólpasszal zárta a szezont, ebből 8-szor szolgálta ki Lewadondowskit, amivel az ő párosuk vezeti a legjobb támadó duók listáját.
A második helyen holtversenyben egy Premier League-es és egy La Ligás duó található, az utóbbi egyáltalán nem meglepő, hiszen a Messi-Suárez páros az, az argentin jeleskedett az előkészítő szerepben 7-szer is az uruguayi góljai előtt. A Premier League-ben pedig a Raúl Jimenez-Adama Traoré páros végzett az élen, a szélvészgyors szélső szintén 7-szer szolgálta ki a csapattársát, ez is hozzájárul ahhoz, hogy Jimenez az élete szezonját futja és már 17 gólnál tart az angol bajnokságban.
Majd egy újabb Premier League páros következik: a világ egyik legjobban passzoló játékosa Kevin De Bruyne már 18 gólpassznál jár idén, ebből 6-ot adott Sergio Agüérónak.
Ezután több 5 gól-gólpasszos duó is akad, az angol bajnokságban például a Leicester City, a Manchester United és a Tottenham csapata is feltud mutatni egy ilyen párost. Marcus Rashford, Son és a Leicester fiatal tehetsége Harvey Barnes található a kiszolgáló oldalon, a gólvágókat pedig a Martial, Kane, Vardy trió alkotja.
A már említett Lewandowski annyi gólt szerzett, hogy egy másik csapattársával is felfér a listára, a nagyon jó idényt futó Serge Gnabryval hoztak össze 5 pontot. A Bundesligában többen is megcsinálták ezt, a Lipcséből Werner szerzett 5 gólt NKunku kiszolgálása után, de az Augsburgos Niederlechner-Max duó és az újonc Union Berlin támadói Andersson és Trimmel is hozták ezt a mennyiséget.
Természetes Cristiano Ronaldo sem maradhat le a listáról, ő Dybalával közreműködve érte el az 5 pontosok táborát, de meglepetésre egy másik nagy öreg Santi Cazorla neve is megtalálható. A pályafutása legvégére hazatért a Villarealba a középpályás, és nagyszerű szezont tudhat maga mögött, 11 gólig és 9 gólpasszig jutott az idényben, ebből a 9 assistból pedig 5-öt Gerard Morenónak osztott ki.

Kapcsolódó cikkek

TOP játékosok BL cím nélkül

Legjobb játékosok, akik nem nyertek Bajnokok Ligáját

A Bajnokok Ligája megnyerése a legnagyobb elismerés, amit egy játékos egy klubcsapattal elérhet. Azonban sok top játékosnak nem adatott meg, hogy felemelje a BL serleget, összegyűjtöttük a legjobbakat.

Fiatal csapatok a BL-ben

Legfiatalabb csapatok a Bajnokok Ligájában

Nemsokára újra útjának indul a labda a Bajnokok Ligájában, ennek apropóján érdekes BL statisztikákat próbálunk meg bemutatni. Ezúttal nézzük mely csapatok voltak a legfiatalabb átlagéletkorúak a Bajnokok Ligája küzdelmei során.

Az év gólvágói

Az év legjobb gólvágó triói

Körülnéztünk, hogy mely csapatokban voltak az év legjobb támadó triói az idei évben a top ligákat figyelembe véve. Beszámítottuk a bajnokság mérkőzéseit, a Bajnokok Ligája és az Európa Liga összecsapásait is.