Pihenj Székesfehérvár szívében! – Sóstó Természetvédelmi Terület

A Sóstó tanösvény, Székesfehérvár szívében található. Ha eleged van a város zajából, ha egy igazi kikapcsolódásra vágysz, ha szeretnél a természettel eggyé olvadni és élvezni a madarak énekét, akkor látogass el a Sóstó Természetvédelmi Területre, ahol a tanösvényen sétálva magadba szippanthatod a friss levegőt, élvezheted, ahogy a lágy szellő simogatja a bőrödet és olyan élményekben lehet részed, ami nem csak lelkileg tölt fel, de szellemileg is kikapcsol.
A pihenés - Pihenj Székesfehérvár szívében! – Sóstó természetvédelmi Terület – mindenki számára fontos.

A tanösvény táblái

Amennyiben felkerekedsz egyedül, a barátaiddal, vagy a családoddal, akkor összesen 7 kilométert gyalogolhatsz, miközben eljuthatsz a látogatóközpontba, több interakciós táblán tájékozódhatsz, hogy milyen is ennek a területnek az élő - és állatvilága. Két kilátóról madarakat is megfigyelhetsz, amely kilátókat a Belső - tóra építették és ezen a területen még piknikezésre is van lehetőség, ami egy igazi romantikus kaland is lehet a szerelmespárok számára.

Több tábla is segíti a tájékozódást a tanösvényen: A berek hangjai, Kapj el, ha tudsz!, Régi magyar állatfajták a természetvédelem szolgálatában, A kiszáradó láprét, Ingoványos talajon, A Homokbánya, Le a kalappal a gombák előtt, A lődombok élővilága. Az információs táblák segítségével többek között megismerhetjük a tó történetét és bepillantást engednek a terület élővilágába. Így kicsit mi is jobban megismerhetjük az itt élő állatokat, növényeket, madarakat.

Az izgalmakkal teli tanösvény

A tanösvényen és a földúton nem csak gyalogosan, de biciklivel is lehet közlekedni. Néha jólesik kicsit megállni és a madarak hangját, énekét hallgatni. A területen nem csak mocsarat, nem csak nádast, hanem gyönyörű ligetet is láthatunk. A vizes, lápos területeken sem kell semmitől sem tartanunk, hiszen fapallók segítik a biztonságos közlekedést. Ha jön egy nyári zivatar, akkor lehetőségünk van beállni egy védett, úgynevezett esőbeállós területre.

A tanösvény kisgyerekes családoknak is remek kikapcsolódást ígér

Kisgyerekes családok számára is élményekben gazdag kalandnak ígérkezik a tanösvény felfedezése és bebarangolása, hiszen megannyi játékos feladat vár a gyerekekre. Míg a szülők megállnak és pihennek, a gyerekek a játszótéren vezethetik le a bennünk felgyűlt feszültséget. Habár nem valószínű, hogy ezen a csodás helyen szorongani fognak, hiszen már az első néhány perc alatt érezhető, ahogy oldódik bennünk a stressz, ami a jó levegőnek és a gyönyörű természeti képeknek is köszönhető.

Szervezett túrák

A Természetvédelmi Területen van még fedett erdei iskola és egy úgynevezett zöld tanya, ahol letelepedhetünk a piknik kosarunkkal és a sok sétától megéhezve falatozhatunk szeretteink körében. A Sóstó Látogatóközpontban szervezett túrákat is indítanak. Ha azonban csak egyéni túrára vágysz, erre is van lehetőséged. A Természetvédelmi Területre két bejáraton át juthatsz be. Az egyik az Északi Kapu, a másik pedig a Keleti Kapu.

Kapcsolódó cikkek

A gyerekek imádják - Amiért a gyerekek rajonganak – Börgöndpuszta állatsimogató – a börgöndpusztai állatsimogatót.

Amiért a gyerekek rajonganak – Börgöndpuszta állatsimogató

A gyerekek többsége szereti az állatokat. A börgöndpusztai állatsimogató egy csodálatos hely, ahol minden gyermek jól érezheti magát.

A gyerekek fejlődését szolgálja - Két fantasztikus játszótér Székesfehérváron – ha gyakran megyünk velük játszótérre.

Két fantasztikus játszótér Székesfehérváron

Székesfehérváron több játszótér is a gyerekek rendelkezésére áll. A cikkben most két fantasztikus helyszínről számolunk be.

A Páskom Vendégház - Élvezd a Páskom Vendégház vendégszeretetét! – csodálatos élményeket ígér.

Élvezd a Páskom Vendégház vendégszeretetét!

A Páskom Vendégházban feledhetetlen napokat tölthetünk el és nagyszerűen kikapcsolódhatunk.